måndag 11 augusti 2008

Framme

Nu har amerikasonen kommit fram. Chattkontakt har ägt rum. Bra!

Vad som inte är bra är organisationens sätt att hantera dem som är intresserade av att åka till andra länder som utbytesstudenter. Det känns tyvärr som man börjar genomskåda deras arbetssätt. På huvudkontoret sitter det unga flickor som inte kan ta beslut och som inte kan lämna besked. Om nånting. De kan bara sitta och svamla.

Vi betalade 5000:- extra för att sonen skulle åka till New York. Han fick aldrig besked om resan och ju närmare datumet kom, desto mer irriterade blev vi. Pappan ringde och frågade vad som hände. Han sa att att vår son verkligen var intresserad av att åka iväg till New York. Då lyckas man hitta en familj (kanske? Vi har fortfarande ingen info om familjen). Va? Är inte samtliga som betalar in 5000:- i förskott intresserade av att åka iväg? Straffet för att han fick åka till NY efter tjat, är att han inte har en familj som faktiskt vill ha honom i ett år, utan en som eventuellt vill ha honom en stund. Vad är felet. Exakt var sker missförstånden mellan oss, organisationen och familjerna?

Jag tycker det är extremt taskigt mot de unga människorna som åker iväg. Som sitter emellan. Emellan vadå? Sin önskan och andras oorganisation?

Hurriburri!

Inga kommentarer: