söndag 6 juni 2010

Turer

Har varit på en ö långt borta. Över natten. Så långt bort ligger den där ön. Aspö. En underbar dag att åka dit i går. Solen sken och även om det blåste kallt vid vattnet (och vatten var det ju ... överallt) så måste man säga att det var fantastiskt vackert med alla nyanser av grönt på trädens blad och alla blommor som blommar (midsommarblomster, tjärblomster, smörblommor, hundkex, humleblomster, gökärt, liljekonvalj, ormbunkar som just vecklar ut sig och så vidare. I love it!)

Huset var jättefint och trädgården stor. Lekarna roliga och avslappnade. Umgänget trevligt om än något ... trevande. Vet inte om det berodde på att värdinnan inte är van vid att ha många gäster, men nog tycker jag att man ska se till att det finns sittplatser till alla, att man har snacks framåt natten och att man dagen efter berättar vad som ska hända. Inte går man väl iväg på promenad utan att bjuda med alla som tänkt äta sin frukost först och därefter också ta en promenad? Visst väntar man?

Jaja. Det tog närapå två timmar att komma hem och här har vi haft balkongfest utan dess like. Gåslever med tryffel och champagne. Grillat och god sallad.

Yngste sonen har cyklat längre än nånsin, men sladdade tyvärr när vi var 10 meter från hemmet. Han slog i lilla överläppen så blodet rann. Alla tänder sitter tack och lov kvar.

I morgon ska jag ut med gamle mannen och köpa mat och dryck till studentkalaset. Två lökpajer ska göras också.

Nu skulle jag vilja se en halvbra film med ena ögat och läsa kvällstidningar med andra. Häpp!

Inga kommentarer: