fredag 16 januari 2009

ABBA - igen

När jag gick i ... fyran (?) så bjöd tjejerna som var ett år äldre ofta in till självregisserade ABBA-medleyn i sitt klassrum på fredagarna. När man såg dem så såg man en glimt av nåt annat. Nåt som var lite vuxet och spännande. De 11, 12-åriga tjejerna mimade och dansade och var såklart utklädda till Björn, Benny, Agneta och Frida. Peruker och paljetter, sång och dans. Det var underbart (och i samma veva som Magnus Härenstam spelade läraren i "When I Kissed the Teacher" ...) 

Vi brukade leka ABBA med grannarna också. Vi var tre tjejer hemifrån mig och grannarna var två killar. Alltså var vi fem medlemmar i gruppen och ingen av oss hade problem med det. Vi hade våra Barbiedockor och de hade sina Big Jim. Sen satte vi på ABBA-musiken på högsta volym och viftade med dockorna.

ABBA har följt med sen dess. Alltid minst en låt på varje blandband inför fest (gärna SOS, Dancing Queen eller Does Your Mother Know) och vi har alltid med en ABBA-cd på sommarens bilresor.

I och med Mamma Mias framgång som film så får nu yngste sonen samma möjlighet att bekanta sig med låtarna. Vi såg filmen förra helgen och sen dess har han sjungit "Honey, honey, honey" med "Money, money, money"-melodin ... Mamma Mia är en annan favorit. Idag hade han sjungit så högt på dagis att de till slut hade satt sig framför YouTube och kollat gamla videor med ABBA. När vi kom hem ville han se filmen igen, så det gör han nu.

Jag tycker att det är väldigt roligt att musiken "går igen". Att våra referenser till den är olika, men att det faktiskt är samma låtar då som nu.

Ska försöka få tag i ABBA, the movie också!

Inga kommentarer: