söndag 4 september 2011

En överraskningarnas dag!

Vi vaknade ganska sent. Det var skönt! Åt en liten frukost eftersom vi i princip genast skulle bege oss mot Gamla Stan och Hotell Lady Hamilton för afternoon tea. Så trevligt så! Vi tog med den yngste sonen ...

Och här dricks det te, har ätits chokladkaka, andra kakor och scones med lemon curd också!

Sen hamnade vi på slottets borggård där man med sedvanligt buller och bång avlöste varandra.
Excuse me? Visst är det oerhört gammeldags att hålla på och skrika och stampa och vifta med både flaggor, gevär och trumpinnar. Jag undrar så hur många som skulle spela musik om det var krig. Och hur många som skulle överleva om de trampade omkring i evigheter innan de får upp bössorna. Det enda man kan hoppas på är att de man krigar mot är minst lika omständliga.

Ja. Vi fortsatte emot Kungsträdgården. Hundarnas dag i dag, minsann. Här hade de tre duktigaste hundarna och deras mattar kommit upp på scenen. De råkar stå i etta, tvåa, trea-ordning på bilden. Fast det visste de inte om ännu. Bara trean har fått sitt pris här. Hon med hund längst till höger, alltså.

Vi rörde oss mot Hamngatan. Och titta - där spelade Äpplet pingis med en handikappad.

Sen åkte vi hem till våra före detta grannar som har flyttat hem till Sverige efter flera års utlandsboende. Våra söner är lika gamla och har det riktigt roligt ihop. Ja - vi vuxna har det också trevligt!
Detta är utsikten från deras balkong. De spränger varje vardag klockan 10, 12 och 14. Om två år är det ett nytt hus här ...

På det hela taget har vi haft en bra dag! Roligt att stöta på saker som vi inte alls hade förväntat oss.

Inga kommentarer: