torsdag 10 september 2009

Skratt och snott

Vi åt tårta på jobbet idag. Chefen fyller fyrtio. Han har ångest för det och ville inte alls firas. Så vi låtsades som det regnade och sa inte ett ljud om födelsedag ända till halv tre när alla stod och sjöng med tårtor och paket. Han blev rörd. Trots allt.

När vi hade ätit tårtan blev vi sockerhöga och fnissade resten av arbetsdagen.

Hörde även en väldigt, väldigt, väldigt rolig historia idag.

En kollega berättade om en manlig bekant vars förståndshandikappade, 19-årige son en dag hade ringt till arbetet och berättat att han hade sett ett troll. Pappan hade förmodligen hört liknande historier tidigare och tog det hela med mer än en nypa salt - han glömde bort det.

När pappan kom hem återkom troll-ämnet och sonen, en en och nittio lång, etthundratrettio kilo tung ung man med mycket liten hjärna berättade återigen om att han sett ett troll under dagen. - Jahaja. Ett troll?, sa pappan, vad gjorde du med trollet då?
- Fångade!
- Du fångade trollet? Och var är det nu då?
- Jag gömde!
- Ojdå! Och var har du gömt trollet?
Pappan följer med till sonens rum. Där ser han först att sonen har barrikaderat utgången till garderoben. Sen hör han hur det bankar på garderobsdörren. Pappan blir förskräckt. (Man anar hur det studsar i huvudet på den alltmer orolige fadern ...)

Det visar sig att sonen har ... stängt in en dvärg i garderoben. Denne dvärg - nu väldigt arga dvärg - har tidigare under dagen alltså promenerat förbi huset, sonen har sett honom, sprungit efter (med långa kliv?), fångat honom och stängt in honom i garderoben. Vilken syn! Tung kille med liten hjärna jagar dvärg. Jätte jagar troll.

Och det här är faktiskt sant!

Jag kan tillägga att det är ju roligt så här långt. Att arga dvärgen anmälde tunga killen och att "socialen" blev inkopplade är den andra, tragiska sidan.

Så kan man ju fråga sig om dvärgen var utan mobiltelefon. Å andra sidan - vad skulle han säga? "Hej! Jag har blivit fångad av en jätte med mycket liten hjärna och sitter instängd i en garderob. Nånstans."

Nåja. Vad tokigt det kan bli. Dråpligt är ett ord som passar bra här.

Inga kommentarer: