onsdag 4 mars 2009

Om Oman

Tillbaka igen. Och det är skönt efter många timmars trång flygresa. Jag tänkte skriva tågresa. Det var fel. Jag är trött.

Oman -
Oman är ett brunt land byggt av och på sand. Man äter även brun mat, typ väldigt god hoummos. Bananer i miniformat (icke EU-standard. Kanske är det nån annan standard? Eller så äts de ändå. Anarki!), papaya (som jag inte gillar men har sett växa som gurkor högst upp på höga träd), vatten- och honungsmelon. Detta är de frukter vi har ätit. Vänta. Jag glömde kokosnötterna. Dadlarna växer i norra delarna av landet, dem såg vi bara nedplockade i dadeldisken på varuhuset. 

Omaniernas största stolthet är de nya, asfalterade vägarna. Finns på alla vykort. 

Vi har sett en havssköldpadda på avstånd. En åsna som iiii-oooo'ade så man trodde den var helcrazy, lite kameler (ja - de heter visst kameler trots att de bara har en puckel. Man tycker tydligen att vi trasslar till saker när vi säger dromedarer bara för att de saknar en puckel. Same, same, liksom.) och kossor. Getter. En geckoödla i vårt rum igår. Den gick dessvärre ett dödligt öde till mötes eftersom vi kände oss manade att kalla på hjälp när den lille gynnarn bestämt sig för att hänga sig fast ovanför vår säng just när vi skulle sova. Två pakistanier jagade den i en halvtimma och var till slut tvungna att häkta av hela jävla sänggaveln där den gömt sig. Det lilla hjärtat slog sina sista slag när den hade en stor, blå borste över hela kroppen. Sen var det en hel del pssshh, pssshh (typ x9) från stor rosa insektsspraysburk och det var väl där nånstans den slutade sina dagar. Vi sov gott.

Vi bodde i princip på stranden som var stor. Havet var varmt. Livet är bra!


Inga kommentarer: