lördag 22 mars 2008

Lammkött ...

... är inget för mig. Även om det luktade gott (av lammstek?) i hela området när vi kring lunch var på väg från snowracerbacken.

Nej, påsken har istället inletts med brakbrunch i goda vänninors lag igår. Vi var tre stycken som åt, drack och pratade. Amerikanska blåbärspannkakor, lax och äggröra och väldigt gott bröd. Bubbel och juice blev till goda Mimosadrinkar. Mm! Efter kall promenad och sen hemkomst (men med påskpresenter till P och yngste sonen samt topp till Studio54-festen med jobbet om några veckor) kom jag hem för att genast sätta mig i bilen och åka till svärmorsan. Där fick vi ... ta-daa - LAMM. Marockansk lammgryta som var god och nån lammrulle som kanske inte var riktigt lika god. Vi var hemma 21 och det var skönt!

Idag åt vi sill till lunch. Matjessill blandat med hackat ägg, dill och brynt smör är smaskens! Löksill är också väldigt gott. I kväll blir det kycklingspett med jordnötssås. Opåskigt så det förslår, precis som vi vill ha det!

Påskpresenterna var uppskattade - Melodifestvalen 2008, CD till yngste sonen. P fick "Under valnötsträdet", kokboken av Anna och Fanny Bergenström. Men kycklingspetten vi ska äta idag kommer från deras förra bok - Kärlek, oliver och timjan.

Nu skulle jag vilja sova en kortis.

Inga kommentarer: