måndag 6 juni 2011

Sång i buss

Igår hörde jag historier om hur hela tunnelbanevagnar hade brustit ut i USAs nationalsång när nyheten om Bin Ladens död kom. Finns på Youtube om nån orkar leta ...

Tror dock inte (eller hoppas inte) att dagens nationalsångssjungande går att finna på Youtube. Så här var det ... - när många passagerare klivit på vid Kungsträdgårdens hållplats och vi var på väg över Strömbron (eller vad den kan heta, den mellan Kungsan och Slottet) sa busschauffören "Nu så, nu är vi tillräckligt många svenskar och andra som kan sjunga nationalsången precis här på bron i bussen. kom igen nu så att turisterna får ett minne med sig hem! Du gamla, du fria ...!". Så då klämde vi i med den. Fast klämde i är väl en övedrift. Vi viskade mer. Alla höll på att dö. Och de som inte sjöng låtsades som det regnade.

Det är nåt konstigt med nationaldagen. Mötte Kattfröken vid Slussen och där kunde vi höra etiopisk musik från Stadsmuseets gård. För det är ju nödvändigt att verkligen få alla att känna att de är med. Därför mixas det grande. Etiopisk folkmusik och svensk dito. Konstigt. Just idag ska vi tänka på alla, alla, alla. Borde vi inte tänka på alla varje dag? Och på det specifikt svenska till exempel idag?

Skön promenad i alla fall. Voltairemat på Djurgården, dit ska jag gå igen!

Åkte båt i solen hem. Kort tur, men ändå.

Har extra många och tunga hjärtslag när jag tänker på jobbet som börjar i morgon och resan till Amsterdam på torsdag.

Inga kommentarer: