måndag 2 maj 2011

Utv samt

Lilla ungen bjöd på utvecklingssamtal idag. Elevlett sådant. Det innebär att han hastar vådligt när han berättar och när han inte orkar berätta mer så säger han "Jaja. I alla fall ...". Han visade oss hur han har fyllt i en massa papper om hur han ligger till i alla ämnen. Tittar man på hur han har fyllt i så tycks det gå bra för gossen.

Jag tror han gillar att lära. Suger åt sig som en svamp och det är dumt, mycket dumt att inte hugga tag i det och lära ut allt man kan.

Själv hade han skrivit att han önskar bli bättre på mellanrummen mellan orden när han skriver, öva mer på små bokstäver och udda och jämna tal och lära sig hur en kvadrat ser ut eftersom de hade haft ett prov där flertalet barn inte hajjade att en kvadrat på ända också är en kvadrat. Fast jag tror att de har lärt sig ordet romb, minsann. Nån fiffig lärare som trixade till det lite, kanske?

Han kommer att klara sig. Gillar både matte, svenska, musik och gympa. Det gillar likasinnade föräldrar ...

Det där samtalet började 15.40 och tog slut tjugo minuter senare. Hemma tidigt. Både P och jag njöt av det. Tvättstugan och frisören, fotbollsspelande samt jobb tog upp en stund innan middagen. Härligt! Ska jag börja jobba deltid???

Oj - Nu är det CSI och sen del två av läskiga Medium!

Inga kommentarer: