lördag 23 januari 2010

Utan nät och annat

Vi har inte haft något nät de senaste dagarna. Utan nät, ingen fisk. Eller nåt.

Nu har yngste sonen gått på kalas och bio, P är på Systemet och mellansonen sover. Jag är ENSAM HEMMA! Har ätit sen frukost, läst DN och pratat med mamma och lillasystern om gårdagens händelser vid vatten - i detta fall Mälaren, och det att systern är beredd att ge sig ut som polisaspirant.

För det firade vi nämligen igår. Först var det rikspolischefen och informationschefen och Polisförbundsgubbe och rektorn för Polishögskolen som pratade. Så spelade Polisens musikkår fantastiska 40-talsmelodier (för min inre syn såg jag snygga damer i långa gröna klänningar med breda axlar dansa ner för trapporna och strax efter kom Fred Astaire med hög hatt och käpp) och sen var det några som sjöng bra också. Typ Duvemålasången och nåt operastycke och nåt mer. Det var en av dem som sjöng som hade tagit polisexamen för ett halvår sen och hade sången som hobby. Han sjöng som värsta proffset. Hm.

Jaja. Sen fick alla de utexaminerade gå och hämta sina betyg och då visade det sig efteråt att lillasysterns pappa hade filmat fel tjej. HAHAHA. Det VAR svårt att se skillnad på långt håll i mörkret. Men ändå. Jag kan riktigt till och med känna hur hans stolthet vällde upp medan han filmade och sen visar det sig att det var fel. Han kan vara stolt ändå!

Jag tog som vanligt bilder. Många på lokalen - Stadshuset är ju snyggt, liksom - och på andra som fotograferade.

Svenskt

Lillasystern är på väg

På stan

Det nästan mest stockholmska jag vet

Inga kommentarer: