söndag 1 januari 2012

Goda vänners lag

Lillebror med familj var här och firade nyår. Mycket trevligt! Men vi började inte med våra bestyr förrän övriga gäster gått. Vi var nämligen en hel drös här mellan 16 och 18. Vänner och pappa kom på spontan förbubbelträff med fyrverkeriavslut. Kattfröken med sambo och tre av fem barn, Villägarna, min pappa och mellansonen med två kompisar plus bror med fru och barn samt vi själva, såklart. Mycket bubbel blev det. Både äkta och oäkta. trevligt. Och de där dadlarna med bacon är ju underbara! Röran med créme fraiche, rödlök, citron och dill på tunnbröd med ishavsrom tillhör också favoriterna. Tryffelsalami är ju så gott att man kan döda för det!

Ja. Sen gick alla och vi påbörjade matlagningen.

Förrätt -
pilgrimsmusslor på en bädd av babyspenat och tunt skurna sockerärter som blandats med lite japansk soya, sesamolja samt rostade sesamfrön. Barnen fick varsin gratinerad pilgrimsmussla i sitt skal (köpt på Erssons för 25:- styck. Bra!). Dryck - Champagne, Pol Roger.

Varmrätt -
Helstekt oxfilé med hasselbackspotatis, hemgjord bearnaise och sallad. Dryck - rött vin, Vila Santa

Efterrätt -
Färska hallon med smet av ägg, socker, lime och mynta ovanpå. Dryck - champagne, Moët & Chandon.

Jättegott! Jättejättegott! Bra meny! Repris å det snaraste, bitte!

Ja eller om ett tag ... Se nästa inlägg.

Kvällen var mycket trevlig och vi spelade FamiljeAlias - den senaste flugan för oss. Det är roligt och till och med sexåringen kunde vara med. Yngste sonen visar sig vara en hejare på både synonymer och att allmänt förklara. Roligt!

Halv sex gick jag och brodern och la oss. Jag var inte på långt när så "trött" som han var, och det är jag glad för idag :) De sov över och vi åt en härlig brunch vid 12.

Nu är det nytt år och det blir väl vad man gör det till, om jag ska vara käck. 2011 slutade och påbörjades i alla fall på det bästa av sätt!

Gott Nytt År!

Inga kommentarer: