fredag 6 januari 2012

Vin och choklad

... är sånt man inte äter när man detoxar. Men man tänker på det. Har några fantastiska Lindt-kulor, som jag fick i julklapp av yngste sonen, som ligger i ett skåp. Dem tänker jag på. Inte mycket, men lite. Ett glas vin skulle ju vara gott. Men vi dricker ju den där sura tranbärsdrycken stup i kvarten så jag vet faktiskt inte när vi skulle få in ett glas vin heller. Chips. Smör (att steka i. Inte äta rätt av. Fy bubblan). Det var riktigt knepigt igår när vi var på barnkalas hos min brorsdotter, vid 17 började de dricka vin och sen skulle pastasalladen fram. Då gick vi.

Jaja. P har kolleger som är lika fanatiska med LCHF som de var med surdegsbröd (och det äter de ju inte längre. Det är ju kolhydrater, gubevars.) och nån av dem kallar den här detoxen för "svältning", men han ha ju fan inte begripit ett skit.

Det vi gör nu är en utrensning. Bort med gamla ovanor och in med nya vanor. Vi är ju på avgiftningsläger nu, liksom. Inget socker, mindre salt, mindre fett och ingen alkohol. Och att inte äta potatis är inge problem. Ris och pasta klarar jag mig också utan. Däremot skulle jag gärna ha lite dressing på salladen. Steka i smör.

Det där "schemat" med rekommendationer om vad man ska äta och när misstänker jag är till för att fokusera på när man äter, inte vad. För man dricker varmt citronvatten till frukost. Sen äter man två ägg och sen är det tranbärsjuice och frukt eller grönsak till mellan mål, ytterligare ett glas tranbärsjuice en halvtimma innan lunchen, juice och frukt/grönsak till lunch, mellanmål och sen middag, mellanmål och sista tranbärsslurken med små frön innan man går och lägger sig.

Vi har käkat kyckling med zucchini och broccoli, ugnssteka pannbiffar (utan fett) med ratatouille, torsk med rataouille, rostbiff med ugnsstekta champinjoner och imorgon ska vi köpa kalkonpastrami tror jag. Har torsk och pannbiffar i frysen. Båda med ratatouille. Ska med som jobblunch i nästa vecka.

Promenerar en del också. Det ska vi såklart fortsätta med sen också.

Så vi får se vad som händer sen. Hur vi fortsätter. Skulle tro att vi börjar med LCHF. Eller i alla fall slutar med utfyllnadsmaten - ris, potatis och pasta.

Spännande.

Har fått idén om fat flush härifrån.

Inga kommentarer: