söndag 8 juni 2008

Wonderful, wonderful Pra-a-ague

Trevlig liten stad det här. Prag. Fräscht tegel på nästan vartenda hus. En kyrka här, ett slott där, en bro överallt. Nice. (Alltså engelskans "fint", inte staden i Frankrike).

Lite dyrt och bonnföda, men det klarar man sig med. Knät från gris har jag dock inte provat. Ser inte nån egentlig anledning att göra det heller.

Nu sitter jag med färsk knappt märkbar solbränna på rummet och äter en mycket liten påse jordnötsbågar av tjeckisk härkomst. Jag har varit på slottet, i katedralen, gått över bron, besökt gamla stan och sett första EM-matchen som Tjeckien såklart vann. Blivit bjuden på mutmiddag och varit på hotellets kasino har jag också hunnit med. Trött är bara förnamnet. Trots att jag tog en power nap mellan 16.27 och 17.20. Och då är detta ändå bara början. I morgon drar det gång. Jag börjar med att sova till nio.

Hoppas att solen skiner lika mycket i morgon som den gjorde idag. Fast det regnade på kvällen. Men det slutade till det var dags att gå och käka middag (i turistkvarteren. Dyrt. Inte så smakligt som man önskade. Nåja.)

Nu är den stora frågan - vad ska jag ha på mig i morgon? Glömde kavajen hemma. Ödesdigert. Hur ska det gå? Hur ska det gå?

Inga kommentarer: