söndag 15 juni 2008

Hundprat

En kompis såg för några veckor sen en platt pudel. Stackarn hade blivit överkörd. Vilken syn! Komiskt! (Men det tyckte såklart inte ägaren ... Men vi andra, som inte har nån relation till hunden kan få skratta lite va?)

Var ute och gick idag. Med kompisen som sett platta pudeln. Pratade mycket om hundar eftersom P, yngste sonen och jag träffade en svart mops igår. Den heter Embla. Yngste sonen trodde den hette Ulla. Det är också roligt. När vi var ute och gick med hunden så stod den stilla och ville ingenting. Hussen sa att vår son skulle putta på hundskrället. Den ville fortfarande inte röra sig riktigt. Sonen sa "Den går inte att styra. Jag måste ha en fjärrkontroll". Hehe. Sen kallade vi den för en om-en-stund hund.

Kompisen och jag fortsatte promenaden och hörde två hundägares konversation. Vinthundsägaren (?) till lilla rufshundsägaren 
-Är det en Pichon frissé? 
-Nej, det är en Bolognese.

Va? Vi spann vidare på det en lång stund. Finns det nån hundras som heter Quattro Stagione? Eller Coq au vin? Eller helt enkelt Pesto?

Svärmor har katter som heter Gin och Tonic. Promenadväninnan ska kanske också skaffa katt. Vad den ska heta får jag inte avslöja. Det är dock genialt! 


Inga kommentarer: