måndag 10 oktober 2011

Nattdjur?

Inser att jag arbetar bäst efter 16. Då sitter alla vid sina pulpeter och arbetar i godan ro. Inga möten. Inget fladder. Ingen som stör. Allt för att det inte ska märkas när man går. Inte jag då. För jag sitter kvar och gnetar med mitt när det är tyst och stilla. Får mycket gjort. Synd bara att alla de där samtalen jag skulle ringt blir för sena. För det är ju inte bara mina arbetskamrater som går, det gör ju "de andra" också.

Skulle vara ledig i fredags också. Till och med tyska chefen sa att jag borde "take a day off". Men han lurades nog lite. För i fredags eftermiddag kom det ett mail där han bad mig att göra en powerpointpresentation på fyra sidor till på, hör och häpna, måndag morgon. Den där presentationen har legat som en jävla blöt, kanske till och med dyngsur, filt över mig i tre dagar. Tillsammans med två artiklar till intranätet som också skulle skrivas. I går kväll, söndag, sent, skickade jag iväg både det ena och det andra. Ganska nöjt. Och det var lite roligt också. Särskilt artiklarna blev bra. Tycker jag. Men jag är eventuellt lite partisk.

Men annars är det bara bra. Det där beslutet om framtiden skjuter jag på densamma. Är inte riktigt i form för den sortens beslut. Så gick det ju så jäkla bra där i Berlin. Tycker alla. Men utvecklas på arbetet gör jag inte. Och det vill jag.

Jag hade en väldigt bra dröm härom natten. Jag drömde att jag blev headhuntad till ett konkurrerande företag med sämre produkter än dem vi har. Och jag tackade ja efter mycken vånda. Skälet till att jag accepterade att byta bra grejer mot sämre, var att jag insåg att jag skulle utvecklas, utmanas och utpumpas (näe. Det där tredje skrev jag bara för att ha tre saker. Ut-, ut-, utomlandskas hade kanske varit bättre?). Och det är ju det jag behöver. Det är bristen på utveckling som gör att jag dör en smula mest hela tiden.

Så - jag väntar en stund med stora beslut. Årsskiftet nästa?

Inga kommentarer: