söndag 22 augusti 2010

En helg

Jag skulle vilja påstå att det har varit en härlig helg.

Vi åkte mot Jönk i fredags. Ensamma i bilen eftersom sonen hade plats i sin kusins bil - det var bra! Så lyssnade vi på Annika Östbergs sommarprogram. Jag grät några gånger. Hon var bra. Bra språk, bra prat, bra historia och uppbyggnad av berättelsen. Vilket liv.

Åkte till A6 och helghandlade. Kom fram. Lagade mat och åt. Det blev sent. Vi hade det trevligt!

Sen vaknade alla i sin takt, åt frukost - vad man ville och när man ville - i sin takt. Så som det alltid är där. Inget tjafs om tidig, gemensam frukost, allt får ta den tid som behövs. Bra!

Ett rådjur vid Lillstugan

Därefter var det svampexpedition som gav oss tre liter kantareller. Första stoppet hade jag sett redan i somras, till vänster om hästhagen. En massa svamp som gav oss alla hopp om mer. Efter två timmar kom vi hem från turen i den underbara skogen. Tystnaden, doften ... - så fantastiskt!
Tre liter rensade kantareller!

Vackert

Ont-i-magen-svamp

Sen var det ny tur till A6 för papporna - mer vatten, lite grädde och en ny grill skulle köpas. Mammorna drack lite vitt vin i solskenet ända tills getingarna jagade bort oss till en mer skuggig plats. Barnen lekte. Frid och fröjd.

Efter långa, goda middagen spelade vi spel.

Den här dagen har sett ungefär likadan ut. Mer svamp att plocka för att ätas till lunch. Svampomelett!

Kusinerna knackar på hos trollet
(som inte villa öppna eftersom "han är blyg")

Jag kan känna en sån enorm glädje över att tillaga egenhändigt plockad svamp. En händelse som ger nåt. Som med tomaterna på balkongen. Eller självplocksjordgubbar. Hjortron.

På väg hem hade vi båda barnen i bilen - de har tittat på gamla julkalendern "Trolltider" hela resan. Ingen match med två tysta ungar där bak. P och jag lyssnade på Henrik Hjelts sommarprogram. Herregud vad trist. Självcentrerad person. Men ändå - roligt att höra om folks liv. Alla har en historia att berätta. Alla har en historia att berätta.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, det var härligt. Och man ser inte ens ballongen vi lade under det tunna lagret kantareller!

Mer gul svamp åt folket

brorn

Anonym sa...

Hahaha!