måndag 28 december 2009

Värsta konstiga

Det här landet är väldigt märkligt. Jag tänker på mat och reklam och bilar och hus och rikt och fattigt och ... allt annat. Mysko grande.

Mat.
I princip är pre fab i affärerna. Men köttet är mycket bättre än vårt. Varför??? I kväll har vi ätit en fantastiskt god middag - kött marinerat i Paul Newmans grillolja, majskolvar, avokado, plommontomater, sallad och melon. Icke att förglömma honungs- och dijonsenapsdressingen. Vin. Mmmm!

Reklam.
Det att de ägnar mer än 50% av tiden till att se till att vara på den säkra sidan genom att försäkra både sig själva och sina kunder om en massa eventualiteter gör att man blir osäker på om produkten verkligen är så bra som de sa i början av reklamtiden.

Bilar.
Att sitta i den enklaste hyrbilen (typ den vi har) är som att sitta i en väldigt skön fåtölj. Det är bra.

Hus.
Är man i en mindre stad så är husen sällan högre än 7-8 våningar. Vilket får allt att se platt ut. Konstigt i ett land där allt är så stort jämt och ständigt.

Rikt och fattigt.
Fina hus och golfbanor kontra folk som rotar i papperskorgar. Jag säger inte att vi inte har det så i Sverige, för det har vi, men jag säger att det är större skillnader mellan fattigt och rikt. Och kortare avstånd.

Men ändå. I like. USA är helt okej. Fast väldigt, väldigt konstigt. Och stort.

Inga kommentarer: