måndag 22 november 2010

Kloker

Utvecklingssamtalet för yngste sonen gick bra. Även om jag tycker att det är jävligt märkligt att ungarna själva ska hålla i det där pratet "Hej! Välkomna hit och tack för att ni ville komma hit!" sen tjuvläste han på en lapp undersamtalet för att hålla koll på vad han skulle prata om.

Svenska, matte, SO, NO, musik, gympa och kanske nåt mer. Det går bra för honom. Tycker han. Och tycks hans fröken/lärare/pedagog/mentor/whatever tycka.

Han adderar treställiga tal i huvudet. Nu tycker klassrummets chef (läraren) att han ska lära sig att formulera sig skriftligt för att kunna beskriva hur han tänker på matte. Samtidigt som han har fått omdömet "Du klarar av att läsa enklare texter". Det är nåt som inte riktigt går ihop. Antingen är han faktiskt ganska duktig på att läsa och skriva eftersom han ska lära sig att skriva matematiska formler typ, eller så kanske han ska hålla sig på nivån "enklare texter". Men vad vet jag? Jag gick i ettan 1972 och läste om Li och Lo i en turkos bok och tittade på TV-program där man lärde sig mängdlära med rep och troll.

Han klarar sig i alla fall. Pratar lite för mycket och kommer försent. men det är faktiskt inte alltid hans fel. Han har en pappa som är tidsoptimist numero uno vilket går ut över omvärlden. Kanske kommer P att från och med idag, efter tillsägelse från fröken, komma i tid. Det vore en läxa värd att lära! Äntligen!

Ett utvecklingssamtal som heter duga, kan man säga! För alla pojkar i den lilla familjen.

Inga kommentarer: