tisdag 1 juli 2008

Lantisar!

Visst känner man till det där om att stoppa vätskor i plastpåse när man flyger? Nä-ä. Inte i Halmstad. Jag var tack och lov först i kön (man ville ju inte missa planet) med exemplariskt packad deo, parfym och hårprodukter - inte mer än 100 ml - i tysk zip-påse. Sen kom de drällandes en efter en, lantisarna. De oberesta :)

"Du har nåt i din väska som ser ut som vätska, kan du visa det?", "Jahaja, det ÄR vätska. Du vet att man inte får ta med sig saker som rinner när man flyger? Du måste packa allt som är mer än 100 ml i en plastpåse. Är det mer måste du checka in det. Nu ser jag att det är många förpackningar men att det inte är mer än 100 ml, men nästa gång måste du tänka på det här. Okej?", "Förresten - du har nåt som är i metall i väskan också. Kan du plocka upp det?", "Vad sa du att det var? En CYKELPUMP??? Ojdå. Du måste hur som helst ta upp den."

Herregud? Vad skulle han med cykelpumpen till? Vi skulle ut och flyga. Men vad vet jag - kanske hade han cykeln stående på Arlanda.

Sen kom nästa - hon hade käckt opackat 250 ml parfym som hon fick behålla. På Arlanda hade den konfiskerats på direkten. 

Sen kom nästa ... Och nästa ...

Pellejönsar!

/Reslig

Inga kommentarer: