lördag 9 februari 2008

Plan

Nu har vi bokat inför sommaren. Med Sembo-katalog och internet kom vi så långt att vi tar oss till Italien och har nånstans att bo under 7 av 12 nätter. Alltid nåt ...

Har även lärt mig nåt. Vem kunde ana att lågprisflyget Ryan Air skulle erbjuda endast en smula lägre pris än de mer etablerade och, framför allt, bekväma flygbolagen? Inte fan i helvete åker vi till Nyköping för att få ta med oss begränsat med bagage och förlita oss till att bara vi på hela flighten har valt "priority boarding" för att få platser tillsammans? Och ingen mat. Och eventuellt ingen återbetalning om familjen vi reser med drabbas av hosta eller om vi drabbas av brutna armar.

Första prisangivelsen var på nästan 8000 kronor - för 4 vuxna och 2 barn. Helt okej. Men sen ... 80 kronor för att få komma ombord på flyget bland de första. Tjena? Och sen nästan 300/väska och sen ... Kort sagt - ett psycho-system där vi till slut hamnade på över 10.00 kronor. Nej! Vi åker med Lufthansa för 12.300 kronor i stället. (Visserligen mellanlandar vi i Frankfurt både dit och hem, men tiderna för resan var bra. Bättre än Nyköpingstiderna. Vad är väl några timmar i Frankfurt? Jämfört med tjuriga ungar.)

Jag längtar till Caorle. Och Venedig!

(Rubriken blev mer passande än jag från början menade :)

Inga kommentarer: