söndag 18 juli 2010

Tillbaka

Hemma!

Städade huset i Småland hela förmiddagen. Vid två satte vi oss i bilen. Åkte raka vägen till självplocket av jordgubbar och fick med oss två liter hem!

Båda sönerna hemma - det var det bästa på hela dagen! Att träffa dem!

Känns lite trångt här hemma, dock. Har vant mig vid ett tvåvåningshus som inte precis är nåt slott, men tillräckligt stort både ute och inne för att kunna tappa bort varandra. Det gör man inte här. Här står man snarare varandra.

Eller sitter bredvid varandra och kommunicerar med yttervärlden. Inte nödvändigtvis personligt. Men det finns ju hur många webbsidor som helst att läsa. Och jobbmail som måste kollas. Men den ångesten har eliminerats tack vare att glada arbetskamraten är på jobbet i nästa vecka och då kan hon ta hand om en del (fakturor).

Nog om det.

Vi har verkligen haft en fantastisk semester so far! Sett och hört och umgåtts och badat och druckit och åkt och solat på ett precis så semestrigt sätt som man kan önska!!!

Min farbror och hans fru är fantastiska människor att dela ett hus med en vecka. Ingen ställer krav på nån annan, mer än att man ska laga mat varannan dag och diska varannan. Ungefär. Man går upp när man tycker det är lagom att göra det, äter frukost och lunch när man behöver och gör saker man orkar. Sen äter man goda, goda middagar och dricker vin. Tillsammans.

Vi har shoppat i Glasriket, badat i 25 gradigt vatten och plockat jordgubbar. Läst. Blivit besökta. Först kom deras kompisar och sen våra husägarvänner. Så trevligt!

Man kan inte önska sig mer av detta liv. Ledighet och goda dagar. Hurra!

Inga kommentarer: