söndag 6 april 2008

Härlig helg

Just nu - hemma själv. Underbart! Kom hem från promenad med Kungsholmskompisen, vek tvätt, diskade och gjorde te. P och 4-åringen är och sätter upp nån antenn hos svärmor.

Personalfesten i fredags var ju alldeles jättekul. Bra upplägg - samla alla och lovebomba. Ungefär. "Alla behövs, alla har en plats"-bekräftelse. 380 flugor i en smäll. Ledningsgruppen förklarade varför vi prioriterar visst och lägger annat på vänt just nu. Det låter ju inte så kul, men det var faktiskt skojigt gjort. De överraskade kan man säga. Sen blev det bara bättre. Först kom Tommy Söderberg och pratade. Kanske var temat "Motivation". Det framgick inte riktigt. Han är lite rörig. Men han sa en bra grej angående ledarskap.

"Ledare - en kropp som överför ljus, kraft och värme". Det kommer visserligen från en lärobok i fyisk för årskurs 7, men det är ju precis så man vill att en arbetsledare ska vara.

Sen var det sångövning med ~100 i varje lag. De inhyrda musikerna på scenen sjöng nåt och laget skulle svara på fråga genom sin lagledare (i vårt lag var det jag. Stressigt. Titta åt alla håll och kolla om nån hade svar.) Det slutade med att jag och en annan tjej i laget sjöng en aldrig tidigare framförd version av Beatles Blackbird. P skulle ha blivit stolt över mig om han sett hur fort jag reste mig och visste vad det var. Mindre stolt över sånginsatsen :)

Sen delades vi in i mindre grupper (lär känna varandra grupper. Jobba med såna du aldrig har talat med. Jaja. Det funkade.). Skulle med givet material göra nåt på temat disco. Nästan alla gjorde kläder. Hattar och kjolar. Vi gjorde en liten scen med ett dansande par. Vi vann! En drinkbiljett.

Sen var det gräslig middag. Tema billigt och inte så gott. Typ ärtor och burksparris och en räka. Satt med laget. Det var okej. Hade en uppfinnare på ena sidan och en trevlig nörd på den andra.

Sen var det dans. Och karaoke. Jättekul. ALLA dansade! Jag agerade morsa åt glada arbetskamraten som denna kväll var väldigt glad, läs onykter, och kärvänlig med alla män som kom i hennes väg. Det kan bli så fel, men hon lyckades med konststycket att inte gå överstyr alltför mycket.

Sen var det promenad hem och P kom hem ungefär samtidigt från sin spelning. Satt och pratade ett tag på nattkröken. Det var trevligt!

Trött i går morse! Men jag var pigg till kalaset 15-17. Två flickor fyllde 4. Kalas i Sjööööstaden går till på följande sätt: när etagevången inte räcker till så lånar man grannens lägenhet. Då kan man nämligen ha kalas i den ena lägenheten och champagnebjudning för föräldrarna i den andra. Ribban är lagd ... Men det var väldigt trevligt.

Fortsatte med bubbel när gästerna kom till middagen. De ska ju ha barn, det är värt att fira även om den gravida inte drack. Åt god middag och hade det både trevligt och roligt. Gillar dem mycket - gamla arbetskamraten och flickvännen. Det blev sent och nu vill jag mest sova. Men det är nog bättre att lägga sig tidigt i kväll.

Inga kommentarer: