lördag 18 augusti 2012

Måndag till söndag

Den här veckan har varit alldeles lagom händelserik.

Måndag -
De flesta kom tillbaka från semestern. Jobbet rullar igång på riktigt nu. Det är ok. Men jag är satans trött varje morgon när jag ska upp och sen sitter jag och gäspar en del på jobbet. Lider av nån sorts semesterjetlag.

Tittade på Patrik Sjöberg på TV som intervjuade Kajsa Bergqvist. Det var ganska roligt. Tycker bättre om Sjöberg efter detta. Han har ju självdistans!

Tisdag -
Jobbade och sen åkte jag och mötte mamma med make på Centralen. Missade utsedd pendel från Sundbyberg men så dök det upp ett SJ-tåg som stannade och släppte av folk och då klev jag på det. Förmodligen ropades det säkert nåt om "INGEN påstigning på detta tåg, observera INGEN påstigning på detta tåg!" men det hörde jag inte eftersom jag hade öronen fulla av podcast med Adam Alsing, Carin Da Silva och Daniel Breitholtz. Tyvärr kunde jag inte koncentrera mig så mycket på vad de pratade om i podcasten eftersom jag blev ytterst stressad av att inse att jag satt på ett SJ-tåg utan giltig biljett. Funderade en lång stund på om jag skulle försöka se allmänt imbecill ut så att konduktören skulle välja bort att ens orka tala till mig. I slutänden kom det ingen konduktör överhuvudtaget och jag fick lyssna om på en kvart av podcasten.

Gick till en pub med mamma och hennes make, T, eftersom de ville låna nedervåningen på puben när T fyller 70 i början av oktober. Det var mycket trevligt att träffa dem på tre man hand! Sånt borde man göra oftare. Det blir liksom en annan sorts samtal. Inser också att P och jag på många sätt fortfarande är småbarnsföräldrar. Yngste sonen pratar (och avbryter) ju för jämnan. Det blir liksom inga sammanhängande samtal. Nånsin. Om några år kanske ...

Onsdag -
Läste in i Älvsjö innan jobbet på morgonen. Tycker mycket om de två gubbarna som jobbar där. Vi har innehållsrika samtal innan inspelningen startar. Bra!

Efter jobbet gick jag hem till Kattfröken som nu har två katter. Den grå hanen och lilla randiga kattfröken junior. Såg aldrig hanan, men den lilla kattungen är väldigt fin med stora öron "För att jag ska kunna höra dig så mycket bättre"?

Vår katt löper. Det betyder att hon pratar hela dagarna. Små knorr blandat med långa, djupa jamanden samtidigt som hon lidelsefullt har baken i vädret och svansen står åt sidan. Ibland tycker jag nästan synd om henne. P hade läst en lång tråd på nätet om hur man eventuellt skulle kunna hjälpa katten. "Med en tops" var ett av förslaget. Herregud? Skulle aldrig falla mig in att stoppa in en tops i kissen som hjälpmedel. Nej. Hon får fortsätta att vara liderlig i några dagar till. Sen hoppas vi att nästa vända är i januari eller så. Får då blir det ungar i mars, april (de är dräktiga i 63 dagar) och sen ska de vara hemma med mamman i 12 veckor och då hamnar vi nånstans i början av juli och sen kan vi ha semester. Det är ju perfekt. Men kan inte planeras ...

Ja, Kattfröken och jag promenerade till Söder och pratade om liiiivet. Det var bra. Ibland måste man in och grotta. Drack te och sen kom jag hem och var skithungrig och då gick jag och mellansonen och käkade på lokal restaurang. Det var bra! Pratade om vänner.

Skickade in ansökan om att bli Mystery Shopper på Coyle.

Torsdag -
Hade fått svar från Coyle och är nu Mystery Shopper! Nu hoppas jag bara att det dyker upp nåt som ska utvärderas i Sverige. Svårt med karibiska kryssningar som utgår från ställen långt åt skogen eller restauranger i Texas. Men väldigt roligt. Jag vill vara Mystery shopper på heltid! <- ett mål!

Käkade lunch med en kollega som är chef för en annan avdelning. Det var trevligt. Han Är dock less på jobbet eftersom han inte får nån feedback/bekräftelse på att det han göra är vare sig rätt eller fel. Det där känner man ju igen.

På väg mot lunchen mötte jag en gammal kompis som jag på nåt mystiskt sätt bestämde att äta lunch med. Det var vare sig avsikten eller min önskan, men så blev det. Ack ja.

På kvällen var jag irriterad. Förmodligen av trötthet. Städade undan eftersom städerskan skulle komma på fredagen.

Fredag -
"Missade" precis städerskan när hon kom. P och mellan- och yngste sonen tog emot henne.

Sen åkte mellansonen med yngste sonen till Jakan där min begåvade kusin spelar in en musikalfilm. Yngste sonen skulle vara statist. Min farbror fick tre flaskor med franskt lavendelvatten. Han blev glad, berättade mellansonen. Det var ju avsikten!

Åt lunch med en av favoritkollegerna som även var med i Erfasalongen tidigare. Gillar henne! På väg från lunchen när vi gick genom tunnlarna som binder ihop ett hus med ett annat, så mötte vi den mest muskulösa man jag nånsin sett på så nära håll. Han såg ut som en seriefigur med blå, glansig, slimmad t-shirt. Vi fnissade när vi kom om hörnet.

Gjorde sällskap med äldste sonen till pendeln på kvällen. Via Systemet där han köpte biologiskt gin i PET-flaska. Dessa nymodigheter ...

Handlade på hemvägen. Kräftor (och grillad kyckling)! Och det var väldigt gott. Har inte käkat kräftor på flera år. Det visar sig att både yngste sonen och katten gillar dessa röda odjur.

Sen var det datordags för mig. Länge sen.

Lördag -
Har fått tack för Tripadvisorrecensionen jag skrev om stället vi bodde på i Italien. Fulvio - ägaren till stället, skickade ett mail och tackade idag för den fantastiska recensionen. Borde väl skriva och säga att det är vi som ska tacka ... Trevligt att få det mailet i alla fall!

P och yngste sonen är på fotbollsturnering i Sköndal. Sen 8 i morse. Jag sov längre än så kan jag säga. Tog igen förlorade sovtimmar från veckan som gått.

Ikväll ska vi på 40-årskalas samtidigt som mellansonen tar yngste sonen till Lilla midnattsloppet. Det tackar vi väldigt för!

Söndagen -
Är än så länge tom. Men vi kommer nog sova en stund eftersom festen i kväll har titeln "Spritfest". Bävar lite. Men ser fram emot middagen som kommer från Texas Longhorn.

Jaja. Ganska bra vecka. Men då har jag ju inte nämnt en enda arbetsuppgift.

Är ju dålig på att skriva här nu mer. Kanske är såna här summeringar ett bra sätt? Får se. I annat fall kan man följa mig på Instagram som nu mer är mitt främsta sociala media. Som dessutom kompletterar den här texten.

Tack och hej!

Inga kommentarer: