söndag 24 juli 2011

Semestern. Hittills.

Fyra av fem veckor har gått. En vecka kvar.

Jag vet inte var jag ska börja ... Med allt det fantastiska vi har varit med om, kanske? Så -

Italien! Sammanfattningsvis säger jag tryffel, saltvatten, böljande kullar i Toscana, trevligt sällskap, salsiccia, vin, bikini, svalor och glass.

Ja - vi har haft det bra!

Bilresan ner gick bra och likaså hemresan. Jag kan rekommendera besök på alla ställen vi har varit.
- Bolzano efter Brennerpasset i Italien är en fantastisk liten stad med bergen som kuliss
- Querceto i Toscana var som en dröm med nästan egen pool och grillplats och världens bästa "värdinna" och möjligheter till underbara dagsutflykter (Sienna, Florens, Volterra) och mycket trevliga middagar med ressällskapet. Och tänk när vi stod på villaägarnas terrass och hörde operasångare öva inför kvällens föreställning av La Bohème - då trodde vi att vi var i himlen!
- Diano Marina som var ett perfekt ligga-på-stranden-ställe med en timma till Monaco som P, yngste sonen och jag besökte en regnig dag.
- Cannobio vid Lago Maggiore som hade hur mycket som helst att bjuda på - akrobatföreställning, marknad och toppenrestaurang. en annan gång ska jag se till att hamna på ett bättre hotell än Giardino bara.

Vi tog båten mellan Trelleborg och Travemünde både dit och hem eftersom vi insåg att det kostade lika mycket som att åka broar eller färjor mellan Danmark och Sverige + boendet som behövts. Nu käkade vi buffé på båten och sov hela natten.

Så har vi ju alla vän-stopp också. Ps faster i Erlangen som till yngste sonens stora lycka hade katt och som bjöd på den bästa frukosten under hela resan - högar av frukt och bröd och pålägg och yoghurtar. Kusinen med nyfödde bebben i Modena där vi som första svenska släktingar fick se den lille krabaten. De bor i en fantastisk lägenhet med utsikt över hela stan. Vi var där en timma. Sen var det fler stopp på hemvägen, min grundskolekompis sjuksköterskan i Überlingen vid Bodensee som bor i ett makalöst fantastiskt hus med make och fyra barn. Där grillade vi korv innan vi åkte mot Ps pappas lägenhet utanför Stuttgart. Sen sov vi där i två nätter. Perfekt stopp. Vi var på outlet och Ritter Sport-museum och Porschemuseum innan vi fortsatte mot Hamburg. Eller egentligen så var i i Schabeutz där musikkompisen och hennes man har ett sommarhus fem minuter från sandstranden vid Östersjön där vi också badade. Sov hos dem i fina huset en natt.

Ja. Det var i alla fall en början på vad som hänt.

Inga kommentarer: